“Modular Works 2015Q1” reviewed by Gonzo Circus

cronica098-2015_520
Kort daarna heeft Smolders “Modular Works 2015Q1” uitgebracht, een muzikaal verslag van zijn bezigheden in het eerste kwartaal van dit jaar. Zoals de titel al aangeeft, is de muziek gemaakt met een modulaire, analoge synthesizer. Drie titels verwijzen naar Robert Hampson (Loop, Main), maar het album is eerder geïnspireerd door Pierre Henry. Smolders masterde een selectie uit diens werk voor een set van tien lp’s. De grote theatrale gebaren van de Fransman, maar ook zijn liefde voor de schoonheid van klanken hebben hun weg gevonden naar de muziek van Smolders. Zeer aan te raden. René van Peer

“Modular Works 2015Q1” will be available in Crónica on September 15.

This entry was posted in Reviews and tagged , . Bookmark the permalink. Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
  • Tags

  • Categories

  • Archives