“Happiness Will Befall” reviewed by Gonzo

Room 40 is het geesteskind van Lawrence English. Het Australische avant-garde label bracht plaatwerk uit van DJ Olive, Zane Throw en recent nog van het Japanese elfje Tujiko Noriko. Voorlopig hoogtepunt van hel label is de verzamelaar “Melatonin”. Een metalen box, installatie en een tentoonstelling die inzoomde op splaappatronen en bijdrages bevatte van onder andere Janek Schaefer, Chris Watson, Tim Koch en Oren Ambarchi. Met “Happiness Will Befall” brengt Lawrence English een collectie van ouder werk (2003-2004) uit op het Crónica label. Anders op zijn vroegere werk waar hij vaak vanuit fieldrecordings vertrok, krijg je hier pure soundscapes te horen. “Happiness Will Befall” herinnert ons aan degelijk werk van Biosphere, Tim Hecker en Stephan Mathieu. Lawrence English kiest voor de essentie en gooit alle ballast overboord. De zes tracks op “Happiness Will Befall” zijn doordrongen met stiltes en stralen een zeldzame rust uit. Een aanrader binnen het genre.

pds

This entry was posted in Reviews and tagged , . Bookmark the permalink. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.

  • Tags

  • Categories

  • Archives